Tuesday

Här ligger jag i sängen och är helt slut i ryggen efter en lång jobbdag (har försökt lova mig själv att verkligen ta tag i sjukgymnastiken nu, för det gör ont efter varje pass i princip). Imorse åkte jag till Uddevalla och gjorde magnetröntgen på bäckenet. Jag fick något tarmlugnande medel (för att tarmarna skulle bli mer still på bilderna) och det kunde man få lite dimmig syn av sa dem. Det fick jag verkligen, särskilt på nära håll. Fick sätta mig i cafeterian en halvtimma och vänta tills jag kunde köra bil. Kunde knappt se mackan och än mindre mobilen.

Sedan åkte jag och jobbade på McDonald"s och guess what? Jag blev månadens medarbetare i november också! Blev så glad! Nu är jag hemma och har improviserat ihop en pastagrattäng med skinka, ärtor och purjolök. Hoppas den blir god!

Julmys

Idag har julmyset flyttat in på Skansgatan! Stjärnan fick jag med mig hemifrån från förra året och ljusstaken är en bred, mäktig sak som mamma hämta till mig från mormors gamla grejer. Den var så gammal att jag behövde adapter till väggen, haha. Men den blev fin i fönstret. Två små tomtar av ull har också hittat sina små hörnen.

Idag jobbade jag 07-16. Fick imorse åka runt i bil i två timmar för att köpa grejer från andra McDonald's restauranger i området. Som jag irrade bort mig när jag skulle till Munkedal. Lyckades tom köra mot enkelriktat i en rondell och fick fint backa mig ur, medan en något frustrerad mötande bil väntade. Det var pinsamt.

RECEPTINSAMLING 26: Gryta på champinjoner, tomatsås och röda linser

Jag tog lite av det jag hade hemma i skafferiet och mixade i så måtten är ungefärliga.

Till 3-4 portioner
Koka pasta. Skär upp en burk färska champinjoner i ganska stora bitar. Stek i olivolja tillsammans med ~1/4 purjolök. Häll i en förpackning passerade tomater (400g), fyll på förpackningen med vatten och häll också i. Tillsätt ~2 msk tomatpuré och 2 köttbuljongstärningar. Häll i ca 2 dl röda linser (som blivit blötlagda innan). Salta, peppra och krydda med chilipeppar. Låt puttra i 10-15 minuter eller längre. Servera med pastan.

En (nästan) helt vegetarisk rätt (går ju att byta ut buljongen mot grönsaksbuljong). Vill man göra den ännu nyttigare kan man använda sig av fullkornspasta eller kanske bulgur hade varit gott till.

Ett bra alternativ till t ex köttfärsås. Inte det avsolut godaste jag gjort men helt klart ätbart. Hade antagligen blivit ännu godare att tillsätta vitlök!

Visa fler inlägg