RECEPTINSAMLING 26: Gryta på champinjoner, tomatsås och röda linser

Jag tog lite av det jag hade hemma i skafferiet och mixade i så måtten är ungefärliga.

Till 3-4 portioner
Koka pasta. Skär upp en burk färska champinjoner i ganska stora bitar. Stek i olivolja tillsammans med ~1/4 purjolök. Häll i en förpackning passerade tomater (400g), fyll på förpackningen med vatten och häll också i. Tillsätt ~2 msk tomatpuré och 2 köttbuljongstärningar. Häll i ca 2 dl röda linser (som blivit blötlagda innan). Salta, peppra och krydda med chilipeppar. Låt puttra i 10-15 minuter eller längre. Servera med pastan.

En (nästan) helt vegetarisk rätt (går ju att byta ut buljongen mot grönsaksbuljong). Vill man göra den ännu nyttigare kan man använda sig av fullkornspasta eller kanske bulgur hade varit gott till.

Ett bra alternativ till t ex köttfärsås. Inte det avsolut godaste jag gjort men helt klart ätbart. Hade antagligen blivit ännu godare att tillsätta vitlök!