Positiva nyheter från läkaren

Jag har inte återupptagit trenden svettband, utan det är så kallade Sea band som ska hjälpa mot främst åksjuka, men även mot cytostatika-illamående. Om inte annat kan det ge en placebo-effekt tänker jag!

Har varit otroligt trött idag. Satt nästan och nickade till i stolen när jag väntade på min läkare förut. Men sedan fick jag en liten kick av vad hon sa! Jag ska få en behandlingsomgång till, så jag totalt får 6 stycken, om tre veckor och sedan vill de avvakta och följa pricken i lungan utan att behandla. Det kanske låter osäkert, men jag och mamma har redan tänkt tanken av att det kanske inte är en metastas och att den kanske inte skulle växa om man avvaktar med behandlingar så att läkarna nu också tror att det är en bra idé känns tryggt. Jag hade tyckt att det hade känts jobbigt att behöva ta ett beslut att avvakta med behandlingar om inte läkarna hade stått bakom det, och trott på det. Men nu gör de ju alltså det.


Det är alltså denna behandlingsomgången (med tre återstående behandlingsdagar) och sedan nästa behandlingsomgång om tre veckor (med sina fem behandlingsdagar) kvar. Sedan avvaktar vi och följer upp med röntgenundersökningar. Växer den, så får de ta ett beslut om vad ska göras då.

Jag tycker detta känns jättebra. Jag får tid att fokusera på kosten ännu mer, träna, gå upp i vikt, återhämta mig, jobba lite och vara ledig. Optimera mig själv. Oavsett om det blir fortsatta behandlingar senare så känns det skönt att få tid att bygga upp kroppen lite emellan. Men det är klart jag hoppas att det visar sig vara något helt annat än en tumör. Typ en ärrvävnad. 

Är väldigt lycklig över detta beslut!

#1 - - Ola:

Kan de inte ta en biopsi (cellprov) på pricken för att kolla om det är en tumör?

Svar: Tyvärr är den för liten för det (eller tyvärr och tyvärr, är ju iof bra att den är liten!) på bara 3 mm. För att kunna veta om de är en tumör behöver man isf genomgå en operation till och ta en biopsi på den vävnad man tar ut. Kan mycket väl bli en operation i slutändan ändå, men känns bra att avvakta lite och se hur den utvecklar sig så man inte opererar i onödan!
Agnes