Matkoma och egen tacokryddmix

Här ligger jag i sängen och är smått spyfärdig för jag ätit så mycket mat till kvällsmat. Jag har under de här dagarna försökt passa på att äta så mycket jag kan. Aptiten har varit bra, även om magen kanske inte riktigt vill få i sig lika mycket som mitt huvud ibland vill. Dels får jag för mig att jag kommer återhämta mig bättre och snabbare ju mer jag får i mig, dels låg jag några kilon back senaste gången jag vägde mig som gjorde mig bekymrad men mest handlar nog mitt maniska ätande om att jag varit otroligt uttråkad. Jag orkar inte ens beskriva de här dagarna. Gråa och tråkiga och jag har gått som en zombie utan känslor ungefär. Men imorgon har jag bestämt mig för att det ska vända. Då ska jag ner för en sista runda cellgifter för denna gången och så får det vara nog med att känna sig hängig. 
 
Men, det jag egentligen skulle tipsa om var att göra egen tacokrydda (haha, helt från ingenstans). Det är otroligt mycket onödigt socker i de vanliga taco-mixerna. Idag gjorde jag en hel kryddburk full så jag har till framtida bruk. HÄR finns receptet (och självklart skippar jag sockret - fattar ärligt inte ens varför det ska vara socker i? Inte smakar det ju godare i detta fallet?).
#1 - - Felicia:

Åh vad smart att göra egen krydda!

Svar: Så himla enkelt om man gör en stor sats också!
Agnes

#2 - - Ola:

Socker i maten, i måttliga mängder, skall framhäva smaken, . Påstår dom.

Svar: Jo, det kan jag förstå. Men kan tycka det är onödigt i ex tacokrydda som innehåller väldigt mycket salt redan som ju i sig framhäver smak? Känns mest onödigt ärligt talat! ☺
Agnes