En väderdag

Vaknade upp, utvilad och varm, till denna utsikten.
Jag, mamma, pappa och Teo skulle ta en dagsutflykt till Karolinerstugan. En promenad på ca 9 km tur och retur. Vi irrade lite i skogen men hittade tillslut rätt.
Till denna fantastiskt vackra plats!
Där drack vi kaffe och njöt av solskenet i ca 20 minuter innan vi ser de svarta molnen torna upp sig över huvudet på oss.
När vi i raskt tempo tillbaka gått kanske en av de fem kilometerna hem så började det regna. Först lite smått och sedan riktigt rejält. Ingen av oss hade regnkläder. Åskan började komma och vid en tidpunkt såg vi blixten och så kom mullret precis efter så jag skriker till och vi börjar springa i pissregnet. Sedan höll vi på så hela vägen tillbaka. Springa, gå, springa, gå. Jag orkade (efter mina förutsättningar) otroligt mycket. Jag fick en sådan kick. Det hällregnade och när vi kom tillbaka till farmor så var vi blöta ända in på trosorna. Den sista kilometern höll vi en takt på 6min/km enligt runkeeper.
Efter ombyte så började himlen klarna upp sig igen och vi gick över till min faster och åt lunch i trädgården. Sedan åkte vi hemåt. Vädret blev återigen ostabilt och det regnade och åskade och vid ett ställe så haglade det till och med så mycket att det låg kvar på marken.