RECEPTINSAMLING 45: Muggbröd

Det här med att försöka ersätta bröd med en LCHF-variant är svårt eftersom bröd innehåller i princip bara vetemjöl. Käkar man LCHF får man helt enkelt vänja sig av med bröd. Jag hittade ett recept dock på ett LCHF-"bröd" som jag tyckte var gott dock (om man inte utgår från att det ska smaka som vanligt bröd). Det går dessutom att tillaga på 3 minuter.


Ingredienser 1 bröd:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
3/4 tsk bakpulver
lite salt
1 msk grädde

Vispa ihop ägg, mandelmjöl, bakpulver och salt i en mugg. Häll i grädden och vispa igen. Ställ in muggen i micron i 1.5 minut. Tada! Det blir lite bättre konsistens om du dessutom tar brödet i brödrosten en stund innan du serverar. Jag brukar dela i två dela så det blir en dubbelmacka/fralla.