Botaniska trädgården och dåliga besked

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Det var 29 grader nere i Göteborg idag. Var stekhett när vi gick omkring i Botaniska Trädgården efter mitt läkarbesök. Förstår inte varför jag inte varit där innan, fantastiskt mysigt!

Så till vad de sa på läkarbesöket då. Tabletterna har inte hjälpt. Tumörerna i lungan har växt (den största har ökat från 7mm till 13 mm) och det har tillkommit "flera stycken" (att de inte ens räknar de längre känns inte så positivt) ytterligare små tumörer i båda lungorna. Jag visste väl det egentligen. Ingenting har ju någonsin funkat, så varför skulle detta nu helt plötsligt vara mirakeltabletter, men det är klart att man har önskat och hoppats. Nu ska jag istället få en ny sorts cellgift i tablettform som jag börjar med på torsdag, äter i fem dagar och sedan pausar i en knapp månad och börjar sedan om igen. 

Jag vet ju att jag kommer att dö i detta, jag kände det så starkt idag på läkarbesöket. Det var såklart inget som sades, men jag känner det i min läkares blick. Hon tog upp som förslag att ta kontakt med en kurator och jag känner att det är för att förbereda mig inför döden. Det gör mig så himla ledsen, men jag vet ju att det är så det kommer bli. Jag kommer inte bli frisk igen, och kan nästan ibland bli provocerad helt plötsligt när någon säger att jag kommer bli det. 

Det jag önskar är att cellgiftstabletterna hämmar tillväxten av tumörerna något, och att jag inte mår för dåligt under tiden jag tar dem, så att jag får några år till. Jag vet att jag sa det i början av min sjukdom att "jag vill inte ha bara 5 eller 10 år till att leva, då dör jag hellre nu" men så känner jag inte längre. Jag vill ha alla dagar jag kan få.
#1 - - Eva:

Önskar såååå mycket att du hade fått ett bättre besked! Kram <3

Svar: Kram!
Agnes

#2 - - Kajsa:

Jag kan såklart inte ens föreställa mig den grymhet du blir utsatt för och jag är så himla ledsen för din skull. Men går det inte att göra mer?? Går det inte att operera bort tumörerna? Jag förstår såklart att det säkerligen redan hade gjorts i så fall... men fan, såhär ska det inte vara! 💔

Svar: De är ju väldigt många nu. Och de går väl att operera bort, men det kommer ju förmodligen komma fler i alla fall, så det är ganska onödigt som jag förstod det tyvärr :( Tack för omtanken!
Agnes

#3 - - Marianne:

❤️❤️❤️

#4 - - Anonym:

Har läst din blogg regelbundet i kanske ett år men har nog aldrig kommenterat förut. Ville bara säga att jag ofta tänker på dig och hoppas att du har det bra. Du verkar vara en helt underbar person och jag blir ofta inspirerad av dig. Älskar dina inlägg om blommor då jag själv inte har speciellt gröna fingrar, men får lite idéer tack vare dig ;) Önskar av hela mitt hjärta att du ska få bra besked och inte som det här :( Du berör mig och antagligen många andra med ditt skrivande och jag hoppas de nya cellgifterna ger det resultat vi alla hoppas på. Kram!

Svar: Tack för din kommentar! Gjorde mig glad. Synd jag har blivit så dålig på att underhålla mina blommor det senaste då! 😅
Agnes

#5 - - Linn:

Jag har inte kommenterat förut men följt dig länge. Du har ju redan hört de flesta floskler som folk slänger ur sig när de får höra ordet cancer. Jag har varit sjuk sen jag föddes och lät det på många sätt äta upp mig och all min tid. Sen blev jag ännu sjukare och började förbereda mig på att säga hej då. Jag överlevde uppenbarligen och är sjukt tacksam för det, men det kan ju hända vad som helst igen. Så jag gör bara saker jag tycker är kul. Jag skiter i hur en sjuk person ”ska vara.” Skriv en lista för dig själv hur du vill leva ditt liv, maxa det som fan. Min lista innehåller handarbete, läsa minst 100 böcker om året, ta aaaaaalla högskolepoäng jag missat när jag varit sjuk. Kramas. Inte säga ja för att jag måste. Man behöver inte vara lycklig; det där är lite överskattat. Men man ska känna sig lite lugn och längtande och som att man kommer lämna ett enormt jävla hål efter sig. Satan vad jag hejar på dig!

Svar: Tack för du tog dig tid att kommentera! Din kommentar stärkte mig mer än alla de (om än välmenande) kommentarerna om att "du kommer klara det här, kicka cancern" osv. Att det är överskattat att vara lycklig var lite roligt att du skrev, för så känner jag med ibland. Tack för dina kloka ord, jag tar till mig!
Agnes

#6 - - Cecilia :

💗 Styrkekramar 💗

#7 - - Faster Kerstin:

❤️

#8 - - Helene:

Jag har länge läst din blogg men först nu känns det som att jag måste skriva till dig.
Det började på något sätt svindla för mig när jag läste din rad "Jag vet ju att jag kommer att dö i detta...", hur absurt det måste vara att veta om en sån sak. Och hur små mina egna problem helt plötsligt känns. Och hur orättvist livet är.
Är allt bara en slump? Hur kommer det sig att vissa får leva hela livet friska medan andra inser när de är i din ålder, att de ska dö? Det svindlar verkligen...
Jag tycker Linns kommentar var så himla fin, att skriva en lista över hur man vill leva sitt liv, vad man vill hinna med innan man dör. Det låter som en perfekt plan!
Vill gärna se din lista om du knåpar ihop en :)

Ta hand om dig och fortsätt skriva! Det är bra att du får tanken att svindla hos dina läsare :)
Kram

Svar: Tack för din kommentar! Jag håller helt med om Linns kommentar. Ska absolut sätta mig ner och fundera på en sådan lista, det kanske hjälper något. :)
Agnes

#9 - - Susan :

Fan.. Nu blir jag förbannad! Jävla skitsjukdom på ren svenska! Du kommer alltid vara den där envisa lilla grannflickan som jag låg och läste sagor för mitt i natten medan vi väntade på att mamma och pappa skulle komma hem med en splitter ny lillebror. Den där lilla argbiggan ;) som traskade runt med bestämda steg på Kreta. Listan med minnen är lång och och jag går in här på bloggen då och då i hopp om att det kommit något superdupermegabotemedel som kan få dig att hänga kvar tills du är 97 år och skrynklig som ett russin. Finns inga ord som kan få dig frisk men jag kan iallafall skicka en virtuell kram! <3

Svar: Haha! Skrattade högt åt dina beskrivningar! Tack för omtanken, hoppas ni har det bra! Kram !
Agnes

#10 - - Jonas H:

Jag önskar att det fanns något sätt de kunde hjälpa dig på. Läser det du skriver och känner mig så ledsen och frustrerad. Men allt det jag tänker och känner och mina ord är så menlösa jämfört med det du ställs inför. Jag tänker på dig och du förtjänar allt gott i världen!

Svar: Tack för din kommentar! :)
Agnes

#11 - - Marcus:

Jag har kommenterat förr och finns fortfarande kvar och läser allt även om jag inte kommenterat så mycket på sistone. Jag vet inte varför men jag har en sån stark känsla för att du inte kommer att dö av det här nu. Någon skrev något om "russin 97" och jag tror mer på det, att du kommer dö skrynklig som ett russin när du är 97. Hursomhelst så fortsätter jag läsa din fantastiska blogg.

Svar: Jag hoppas självklart att din känsla stämmer!
Agnes

#12 - - Hanna:

Dina ord berör. Du är stark, lev ditt liv till fullo, gör det du mår bäst av och fokusera på allt som gör dig lycklig! Jag hejar på dig och önskar dig all lycka. Du är verkligen en krigare, team Agnes!

Svar: Tack för din kommentar! ❤
Agnes