RECEPTINSAMLING 35: Kycklingwok med Shiratakinudlar och broccoli



Nu har jag precis kommit hem från affären där jag storhandlade massa mat tillsammans med mamma. Men innan det hade jag inte mycket i kylen hemma så tänkte bjuda på ett recept som är lätt, gott och näringsrikt och som går att laga på nästan bara frys- och torrvaror, haha.
Stek upp fryst kyckling i lite olivolja i en stek- eller wokpanna. Ångkoka fryst broccoli, haricot verts och en tärnad morot. Häll sedan över allt i stekpannan, krydda med lite japansk soja och Teriyaki Wok sås, salt och peppar. Häll upp Shirataki-nudlar i en sil och skölj med kallvatten. Häll sedan i dessa och lite cashewnötter i i woken och värm på en stund till. Servera med avocado.
Jag saknar pasta och ris nästan varje dag sedan jag började äta lchf-style. Så hittade jag Shiratakinudlar (också kallade sjögräsnudlar) och det är så himla bra! Det innehåller egentligen inga kolhydrater och nästan inga kalorier heller, bara en massa fibrer. Alltså äter jag det enbart pga jag saknar den där känslan av pasta (och ser till att få i mig näringsämnen i resten av maten). Det där tillbehöret som såsen fastnar på liksom. Nudlarna i sig är ganska smaklösa och krispiga och funkar jättebra i wok, men att ersätta pastan till köttfärsåsen blir inte lika lyckat.
Hur som helst en snabb och näringsrik lunch. Full med protein, fett och c-vitamin.
Broccoli och avokado är bra det☺👍 försök undvik tex vindruvor,jordgubbar dom som finns under vintern. Mest gifter i det. Ät svenska på sommarn🍓 dom har funnit över 25olika besprutningar i vindruvor... Så mycket som det är gift i nu.. Vad ska man äta?☺ jag köper mer grönt på sommaren och köper av en farbror som odlar eko. Försöker ochså undvika socker, bra för hälsan 😊