Post-cytostatika


Igår fick jag den "stora" behandlingen cytostatika. Full krut, alla tre medlen. Sist gång jag fick det så låg jag ju o spydde i tre dagar och kunde knappt äta på en vecka, så förstå paniken jag har haft inför denna gång. Jag har fått fler mediciner mot illamående denna gång dock som verkar ha hjälpt mycket. Har fyra olika nu. Zofran, Primperan, Emend och kortison. Har legat och sovit av och till sedan jag kom hem igår. Fått i mig två muggar välling och snart ett paket nudlar. Mår, som mamma kallar det, "tjyvens" men det är uthärdligt. Hoppas det håller i sig, eller blir bättre. Jag orkar inte med om de ska vända till det sämre!

Massa kärlek.

En ska aldrig underskatta sociala medier. Ärligt talat. Det finns självklart många nackdelar, men det finns också så mycket fördelar. När en står framför något i livet som känns himla motigt så är det ju alltid lättare om en har någon vid ens sida. Jag tror aldrig jag kommer förstå hur mycket omtanke som människor runt omkring mig har i sig. Det här är skärmdumpar på kommentarer jag har fått på min Instagram det senaste. Det är en av de många plattformar som jag har fått kärlek från familj, vänner, släkt och bekanta. På många vis kan nästan detta göra mig lyckligare än ett telefonsamtal eller ett personligt möte (missförstå mig rätt, det känns också väldigt bra) just för att jag kan läsa det här om och om och om igen och må lite bättre hela tiden. 
 
Självklart känns det ju fortfarande skit att ha cancer oavsett om jag får en eller så tusen peppande kommentarer, men för varje person som orkar ta sig tiden att skriva något så blir jag alldeles varm i hjärtat. Det är ganska viktigt att få känna av gemenskap när en ibland kan känna sig väldigt ensam. Så tack allihop och jag önskar att alla där ute också får känna på the power of social media någon dag, haha! ♥

En lista såhär en tisda(g).

Säg något som du är stolt över men som du aldrig får tillfälle att skryta om:
När jag på nyår satte först tre bollar i rad och sedan två till i Beerpong i onyktert tillstånd. Behöver jag tillägga att vi vann? Fett mycket vann. Och egentligen så har jag fått många tillfällen att skryta om det, men var tvungen att göra de igen. Greatest accomplishment in ma life. 

Vilka är dina ofta använda emojis?Vad säger detta om mig egentligen? Att jag är deppig, flirtig och skadeglad?

Vad gjorde du igår kväll?
Tittade på Orange is the new black efter att Lisa gått hem. Somnade klockan 10. Pensionärvarning på det.

En bild som symboliserar denna dag:Ja, ni ser rätt.. Jag har faktiskt pluggat idag och det var roligt! Betydligt roligare nu när jag inte har någon tidspress på att lära mig utan kan plugga lite av och till och göra tentan när jag känner för det (nåja, vid de olika tillfällen som kommer upp). 

Vad åt du till frukost idag?
Åt två mackor Mjällons Järnrike med skinka och ett glas vatten innan jag skulle till vårdcentralen. Sen åt jag risgrynsgröt med socker, kanel och mjölk när jag kom hem.

Vilket är ditt lyckonummer?
Har inget direkt lyckonummer. Ibland vill jag tro att det är 7, för på min åttonde födelsedag blev jag jättesur och ville fortsätta vara sju. Ibland 17 för det är min födelsedag. Ibland 31 för det var tröjnumret jag hade när jag gjorde mål för första gången på en fotbollsmatch. Har inte känt någon effekt av någon av de någonsin dock. 

Hur såg du ut som artonåring?
Hade då nästan utväxt i ett halvår, hur är det möjligt?  

Vilket är ditt senaste köp?
En baconburgare, 90 grams med endast ketchup och ost med pommes, cola och en naturell cheese med mellan pommes och liten cola och två cheese med endast ost och ketchup samt två bearnaise dip på MAX. Nej, de var inte allt till mig. 

Är du allergisk mot något?
Karma. . . . . Skämt åsido, nej jag är faktiskt inte allergisk mot någonting, vad jag vet.

Hur länge har du varit utan sömn som längst?
22 timmar tror jag. Inte ens ett helt dygn, så patetisk. 

Vilken tid på morgonen vaknar du?
Väldigt olika men nu när jag inte gör något på dagarna och går och lägger mig ganska tidigt i regel så brukar jag vakna av mig själv runt 8.30-9.00. Jag går ju sällan upp då utan ligger gärna kvar och mornar mig lite. Because I can.

Hur ser du oftast ut till vardags?
Mössan. Osminkad. Slapp tröja (och slappa byxor). Eventuellt plåster eller bandage någonstans. Glasögon. Så mycket bättre blir det inte. Har en hel garderob som jag för tillfället knappt använder, haha.

Ett ord som du aldrig lyckas stava rätt:
Caprisiosa? Capriciosa? Caprichiosa? Capprriicchhiisddiiaidoosa? Ah, pizzan i alla fall. Capricciosa va de visst (Google <3)!

Listan: http://www.idaekw.se/en-blogglista/

Visa fler inlägg