Tisdag kväll

Fick energi såhär på kvällen att promenaden jag påbörjade blev till ett träningspass. Hittade en kulle precis vid vattnet och spurtade upp och ner fem gånger följt av lite strykeövningar för benen. Så skönt! På hemvägen träffade jag på pappa som var påväg till Skräcklestugan för att lyssna på Sveas mamma och syster som uppträdde med sin kör. Jag följde med och åt lite räkor.


Nu känner jag att träningsvärken börjar komma. Inte från spurterna (ännu) men från nattens arbete. Det är mycket tunga lyft och ansträngande för överkroppen att jobba natt. Skura golv och moppa matsalen exempelvis. Men det är bra träning! Nu ska jag läsa på lite om digestion och absorption av mat och dryck innan jag lägger mig!

Efter-nattjobb-bakis

Nattpasset gick bra trots lite sömn innan. När klockan var 05 på morgonen så var jag klar med alla uppgifter (+ extra uppgifter) som jag skulle göra under natten så sista timman gick åt till att underlätta lite extra för Jessie som skulle komma in och jobba frukost. Det är så kul när det blir så. Vanligtvis på mitt jobb är det så himla mycket att göra att man snarare ligger lite efter hela tiden och försöker ta ikapp.


Jag sov nu en stund mellan 07-13. Har haft huvudvärk sedan jag vaknade. Ska göra mig en kaffe och sätta mig och plugga lite, sedan ska jag försöka ta mig ut på en promenad. Angående kaffe så har jag insett att jobbar jag natt så hinkar jag kaffe som aldrig förr. Då pratar jag inte om min vanliga "gå-och-smutta-lite-och-sen-lämna-halva-koppen"-kaffe utan "halsa-som-om-det-vore-ett-stort-glas-vatten"-kaffe. Kan möjligtvis vara roten till min huvudvärk nu när jag tänker efter, haha.

RECEPTINSAMLING 40: Rysk yoghurt till tacosallad

Hur gulliga är inte de tiny krukväxterna jag köpte häromdagen? Jag har en idé med dem som jag ska visa när de blir klart!

Här kommer ett mattips á la LCHF! Jag brukar ibland steka upp lite tacofärs och hacka grönskaker och göra en slags tacosallad när jag blir tacosugen. Vad jag måste tänka på, precis som i alla andra maträtter jag gör, är ju att hitta bra källor till fetter i maten. Därför brukar jag lägga till fettrika produkter som avocado och fetaost. 


När jag var i Karlstad fick jag smaka på rysk yoghurt. Den är liknande de, mer vanliga, turkiska yoghurten och grekiska yoghurten men skillnaden är att den innehåller nästan dubbla mängd fett (17g/100g jämfört med 10g/100g) och smakar nästan ännu godare! Den är också god att ha som vanlig yoghurt till frukost, jämfört med t ex crème fraiche som man endast har till eller i mat. Mindre risk att den möglar innan den hunnit ätas upp (mitt eviga problem!). 

Visa fler inlägg