Dag 3 i Island

(null)
Lördagen i Reykjavik hade vi helt oplanerad och vi ville mest gå runt i stan och se vad den har att erbjuda, så det har vi gjort. Har haft smärtlindring som hjälpt hela natten och hela dagen så himla bra så det har varit en riktigt lyckad dag!
(null)
Vi började dagen med att gå något kvarter upp till Hallgrimskirkja. Dit kunde man åka upp för att se utsikt över staden. Vädret var fortfarande tråkigt, men inte särskilt dimmigt idag så fick ändå en rätt bra översiktsbild över stan.
(null)
(null)
(null)
Vi fortsatte sedan att strosa runt i stan. In och ut i olika små butiker. Hela Reykjavik är fullt med roliga små skyltfönster. En himla blandning av märkesaffärer med dyra funktionskläder, hipstriga caféer, special-shopar (har t ex gått förbi två julprydnadsbutiker?), mysiga restauranger och turistbutiker fyllda med tjocka islandströjor och lavaarmband. Mycket färg och fullt med street-art och "fint klotter". Lyser upp i det annars så gråa vädret.
(null)
(null)
(null)
(null)
Vi stannade på ett café i skydd för regnet och drack kaffe och åt panini, belgisk våffla och morotskaka.
(null)
(null)
(null)
Vi gick förbi en loppmarknad som hålls på just lördagar. August och mamma köpte smycken med lavastenar. Jag var frustrerad över att jag ville hitta en tjock tröja som inte var sticksig att ta med hem.
(null)
(null)
(null)
Vid lunchtid tog vi ett stoppförbi Joe & the Juice (mamma tog en superstark ingefärashot som hon precis svalt ner på denna bilden - därav chocken efteråt). Vi gick hem till hotellet och laddade batterierna i några minuter.
(null)
(null)
Sedan gick vi ut igen. Jag var fast besluten att hitta en tröja från Island.
(null)
Efter att nästan ha gett upp så hittade jag äntligen den perfekta, tjocka, ylletröjan. Den kostade 28.000 isländska kronor (vilket är ca 2.400 svenska kronor), så jag slog till trots att det egentligen inte är någonting jag vanligtvis betalar för en tröja. Men den var bra och jag ville verkligen ha den.
(null)
Vi vilade benen och väntade in hungern på Bastard bar med lite aperol spritz/öl/kaffe.
(null)
(null)
(null)
Sedan gick vi till en italiensk restaurang och beställde in megamycket mat som gick ner direkt.
(null)
Vi åt pizza med parmaskinka, pasta med köttbullar, sidesallad, brushetta och köttbit med potatisgrattäng. Så himla gott och vi åt upp varenda tugga.
(null)
Här ser ni den perfekta tröjan. Varm, osticksig. Halsringen var också perfekt. Höll värmen men gav ingen strypkänsla.
(null)
Nu ligger vi hemma i sängarna. Jag är helt slut, klockan är halv åtta. Ska snart byta om till pyamas och tänkte läsa lite bok innan vi somnar. Imorgon ska vi på valsafari och sedan åker vi hem imorgon kväll. 

Har det så himla bra här nu när smärtlindringen har fungerat bra. Älskar sällskapet av min mamma och min bror. 

Gló

(null)
Vi gick ut på den veganska restaurangen Gló, på mammas initiativ. Den hade hon pratat om sedan innan vi ens åkt iväg till Island. August var mindre sugen på "mat utan kött". Väldigt roligt blev det sedan när mamma (som aldrig tycker mat är dålig) faktiskt tyckte att hennes mat var äcklig och August (som vanligtvis är väldigt svårflirtad) tyckte att hans avocadotoast var riktigt god. Skrattade gott åt deras miner efteråt. Jag åt en Mediterrane Bowl (eller vad det nu hette?) med bland annat falafel, tzatziki, sötpotatis, hummus och sallad. Nöjd!

Nu snarkar mamma bredvid mig och jag har precis svalt fyra (!!) morfintabletter långverkande. Snälla hoppas att jag får en sömnfull natt och en smärtfri morgon. 

Island dag 2

Efter mitt inlägg igår kväll så smällde smärtan i bäckenet till rejält. Slutade med att jag och mamma gick ut på en promenad fram och tillbaka längs gatan utanför och tårarna bara sprutade ner för mina kinder av smärta. Hela natten var en plåga, en ny smärta som knappt lugnade sig. Sov i exakt samma ställning hela natten, med värmedynan på högsta nivå. Imorse tvingade jag mig upp till frukost, även där med tårarna sprutandes ur ögonen, för att se om smärtan skulle ge med sig. Det var både en och två gånger som vi funderade på att inte bara avboka dagens utflykt utan också kikade på ombokning av flygbiljetter hem. Men jag bet ihop.
(null)
Efter frukosten var smärtan på en sådan nivå att jag i alla fall inte grät hela tiden. Det har gått upp och ner hela dagen, men nu ska vi kika på vad vi gjort idag istället för att prata om smärtan. För det har faktiskt varit en riktigt bra dag, trots allt. 
(null)
Vi startade bussturen i stan i Reykjavik.
(null)
Ut på landsbygden åkte vi. Tyvärr var vädret väldigt dimmigt så det var inte då lätt att se något av den (förmodligen) maffiga naturen. Hade en rätt trivsam resa eftersom mina morfintabletter började kicka in rejält. Åkte helt enkelt runt i en buss i dimman med vad som kändes som en halv flaska vin i kroppen. 
(null)
(null)
Vårt första stopp var på tomatodlingen Fridheimar Greenhouse. Där odlar de tomater till hela Island. På grund av värmekällorna i naturen i området så behöver de inte använda sig av några extra energier för att hålla värmen och ljuset som krävs för att odla tomater. Så häftigt!
(null)
(null)
(null)
Det var ett lite snabbt och stressigt besök, men vi hann med en liten snabb fika i alla fall.
(null)
Jag åt en jättegod tomatsoppa med nybakt bröd och August åt en apple och tomatpaj.
(null)
(null)
(null)
Nästa stopp var vid Geysrarna. Där var det regnigt och blåsigt men lyckades få några bilder på när den största, Strokkur, sprutade.
(null)
(null)
Efter detta var det lunchstopp. Jag fick smak för soppa och valde en lammsoppa medan de andra åt hamburgare.
(null)
Tredje stoppet var vid vattenfallet Gullfoss. Även där väldigt regnigt, dels från himlen men även från fallet. Mäktigt och stort var det dock.
(null)
(null)
Fick lite stöd att gå när mina ben ger vika av smärtan/nervpåverkan.
(null)
(null)
Nöjda och glada trots regn. Vi har helt enkelt haft bra kläder!
(null)
(null)
Fjärde och sista stoppet var en rundtur till Tingvellir, där de första parliamentet i Island höll sina möten. Det klarnade upp lite vid denna tiden och vi fick se på lite fina vyer. I området är det även inspelningsplats för lite olika scener ur Game of Thrones vilket var lite roligt.
(null)
Efter promenaden var det dags för smärttabletter. Fått i panik inse att jag har fått med mig alldeles för lite tabletter till Island så kommer få snåla på lagret, det känns sådär ärligt talat. Jag hade inte förväntat mig att smärtan skulle förvärras så under tiden jag var här, snarare tvärtom.
(null)
(null)
(null)
Nu är vi tillbaka i stan på hotellet. Vi köpte med oss tomatsoppa och tomatsås från växthuset och nu ska vi snart gå ner och käka på en vegetarisk restaurang som är mammas val.
(null)
(null)

Visa fler inlägg