Dag fyra i Sydney (Blue Mountains)

(null)
Igår (onsdag) åkte vi på en bussresa som skulle ta oss till Blue Mountains. Tidigt, tidigt gick vi upp för att ta oss in till stan där vi blev upphämtade av en liten vinglig buss. Första stoppet på resan var en snabbis på zoo.

(null)
(null)
(null)
Gulligast var koalorna. Tydligen sover de typ 23 timmar om dygnet. Relaterar.

(null)
Vi fick små koalor som August satte i öronen.

(null)
Nästa stopp var Echo Point, en utsiktsplats över Blue Mountain. Här över the three sisters.

(null)
Vi tog en lunchpaus och passade även på att ta en kaffe och kika runt lite i bland annat en godisaffär.

(null)
(null)
(null)
(null)
Sedan var vi framme vid Scenic World vid Blue Mountains. Där åkte vi linbana ner till skogen. Det var lite hissnande att åka så högt över marken.

(null)
(null)
Väl där nere gick vi en promenadslinga i regnskogen. Vi powerwalkade runt. Dels pga tidsbrist och dels för vi var rädda för dödliga spindlar och ormar som tydligen var säsong för just nu.

(null)
(null)
För att åka upp igen så åkte man ett tåg bakåt upp. August och Svea tyckte det var väldigt kul medan jag och mamma var livrädda och jag gallskrek halva färden. Lutningen var så stark att jag trodde jag skulle ramla framåt ner i tåget om jag släppte taget om taket. Vi satt inte fast alls. Huh.

(null)
(null)
Vi var vid ytterligare utkikspunkter.

(null)
(null)
Vi åkte färja hemåt. August och Svea hängde med någon liten pojke med blå keps. Har varit ett stående skämt här borta, att jag ser ut som en liten pojke. Det började med att jag fick en leksak på flyget ner till Australien (jag och alla barn?!?) och avslutades med att guiden på bussturen tittade på mamma och frågade i "vilken ålder jag var i" och när mamma svarade 22år så skrattade han och sa att de kunde han aldrig trott (?!). Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

(null)
Jag kände att jag lika gärna kunde spela min roll fullt ut - så jag hade kepsen på sne.

(null)
(null)
(null)
Väl hemma igen åt vi kycklingsallad ute på balkongen men fick avbryta för att balkongen tillslut blev samlingsplats för ett antal jättestora, jätteäckliga fladdermöss.

Dag tre i Sydney

(null)
Imorse vinkade vi hejdå till våran lägenhet i North Sydney. Detta har varit den bästa lägenheten på resan enligt mig.

(null)
Nu skulle vi nämligen flytta till en annan lägenhet på Bondi Beach. Eftersom utchecking och inchecking inte timeade för fem öre så har vi haft med alla våra resväskor på stranden idag.

(null)
Glömde förresten berätta att jag ramlade igår. Jag stod stilla på ett ställe och på något sätt ramlade jag över trottarkanten på 5 centimeter och skrapade upp knäet. Klumpigt. Men det var bara en side-berättelse.

(null)
(null)
Vi hängde hela dagen på Bondi Beach. Vädret har varit fantastiskt och badet hur roligt som helst med alla vågor.

(null)
(null)
Vi pausade för lite donken-mat.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Vid runt 16 fick vi tillgång till lägenheten. Den är i ett jättemysigt område och har balkong med havsutsikt! Vi märkte att vi alla hade bränt oss idag igen (jag denna gången på benen) så vi har suttit inne sedan dess. Nu blir det kvällsmat och imorgon ska vi upp tidigt för att gå på the Blue Mountains.

Dag två i Sydney

(null)
På måndag så var vi (jag) lite trötta på solen. Som om vädret lyssnade på oss så gav det oss lite mulet på morgonen. Vi åkte in till stan för att shoppa.

(null)
Vi var inne i Westfields köpcentrum. Det var mycket dyra affärer så jag hittade inte mycket. Ett enkelt linne på  forever21 (eftersom jag knappt packat ner några linnen eftersom jag fått för mig att det skulle vara kallare) och sen en kjol och en topp från en fantastisk alternativ affär som hette th Tree of life nere i källaren på Westfield.

De andra tre tröttnade på shoppingen lite tidigare och vi splittade upp oss. När jag sedan skulle försöka ringa de andra så funkar inte min mobil att ringa på. Gick runt i 1 timma och försökte ringa, smsa, hitta internet för att facebooka de andra. Jag hade inga nycklar hem, ingen återsamlingsplats eller någonting. Det blev lite nervöst ett tag där, men till slut (efter att jag hittat ett halvdåligt wi-fi utanför supermarketen Woolworths och väckt pappa mitt i natten för att se om han kanske kunde ringa mamma eller August) så fick jag tag på dem och slutet blev gott.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Vi mötte sedan upp Filippa igen för vi skulle ut och äta. Hon visade oss en fin utsiktsplats i solnedgången. Här är lite halvdåliga bilder på min fina nya kjol också!

(null)
(null)
(null)
Vi åt och drack GT's på en jättetrevlig restaurang som låg i ett gammalt hamnområdet. Vi satt på en typ inglasad altan där vi såg över Sydney Harbour Bridge. Jag beställde Fish n' chips och de andra hamburgare med svart bröd.

(null)
(null)
Efter restaurangen åkte mamma hem och Filippa skulle visa oss Sydneys nattliv.

(null)
Eftersom det var måndag var det inte direkt fullt med folk, och inte heller så många ställen öppna. Men vi hann i alla fall se tre barer till. En rooftop-bar (som slutade servera alkohol innan 22 men som inte stängde förrän 01?), en bar i en källare som var inspirerad av 20-talet, och till sist en rockbar där jag beställde in en svensk öl med döskalle som jag aldrig sett förut. Sedan åkte vi hem och åt tacos som nattamat.
Visa fler inlägg