August och Svea i Australien

Natten till måndag åkte August och Svea till andra sidan jordklotet på deras resa. 3 månader ska de vara borta, i Fiji, Nya Zeeland och Australien. Trots att de knappt vart borta en vecka så känns det tomt här hemma. Åkte hem till mamma och pappa måndags kväll och det slog mig att August inte skulle vara där på flera månader, att rummet skulle stå orört, buhu. Det längsta jag varit ifrån någon av min familj innan är tre veckor (när jag åkte på språkresa som 16åring). 


Hursom helst, de har skaffat en blogg! Bara det är så himla roligt eftersom August hela tiden har tyckt att jag är lite töntig som bloggar. Men nu är de superaktiva (och så himla roliga!!) på bloggen http://tolvtimmarfore.blogg.se 

In och läs!

Kantarellplock

Idag har jag varit ledig och åkte tillsammans med pappa och Teo upp till farmor för att dels fira hennes födelsedag men också plocka svamp. Det var så mycket svamp att varken jag eller pappa (som ändå växt upp i de skogarna) hade sett något liknande innan. Vi hittade enormt mycket trattkantareller och sedan kom vi i ett stim med sjukt mycket vanliga kantareller också som ni kan se på bilden här över. Jag tog med mig knappt en tredjedel hem men det fyllde upp hela min gjutjärnsgryta och de har stått och puttrat (för att få bort vattnet) i över en timma nu och det är mycket kvar (buhu.. jag som vill sova). 

RECEPTINSAMLING 48: Fett-bars

Sista passet på Torp igår var faktiskt fruktansvärt. Vi var överkörda i princip hela passet. Jag jobbade från 14-23 med endast en halvtimmasrast vid 15.30. Det kom till en punkt när jag var så nära att börja gråta av stress. Jag brukar sällan bli stressad på jobbet. Det är oftast mycket att göra, men det är skillnad på att ha mycket att göra och att vara stressad. Men stressad var jag igår. Men vi klarade oss igenom den dagen också. 


Därför trodde jag att jag skulle vara en zombie idag mer eller mindre. Men jag känner tydligen inte min kropp så väl som jag ibland tror. Jag har varit rätt så pigg hela dagen. Har fått mycket gjort. Åkt och handlat och lagat bottenlös broccolipaj och en ny sats "fett-bars". Har dessutom hunnit med att spela sims. Ikväll ska jag köra yoga och sedan ska jag jobba natten. Sen är jag ledig i två dagar!

Recept på fett-bars:
50g valnötter
50g hasselnötter
50g riven kokos
50g pumpakärnor
50g solrosfrön
50g linfrön
50g sesamfrön
6 msk kokosolja
2 ägg
1 tsk vaniljpulver (inte samma som vaniljsocker!)
2 tsk kanel
2 tsk kakao
lite salt
100 g 85%-ig choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka alla nötter och fröer och lägg i en bunke. Blanda ihop med resten av ingredienserna förutom chokladen. Tryck ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Justera kanterna och platta ihop med hjälp av en slickepott. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna i några minuter innan du delar med en vass kniv. Jag tyckte de blev lagom med ca 24 bitar. Låt svalna helt på plåten. Smält sedan chokladen i en kastrull och smeta på barsen med en slickepott. Förvara dem inlindade i folie i en big pack-glasslåda i frysen och ta fram vid behov.

Visa fler inlägg