Arcadia dag 5: Scheman och fullkroppshypertermi

(null)
(null)
(null)
(null)
Jag och mamma har skapat en kreativ hörna här i rummet. Med veckans schema, viktiga papper och schema för mina tabletter (och kanske lite märkliga saker som tepåsar och tablettkartor för vi tyckte de skulle göra sig snyggt på bild). 

Idag hade jag ju whole body hyperthermia på schemat. De är alltså ett step upp från local hyperthermia som jag haft de andra dagarna. Du ligger i ett "tält" med huvudet utanför och de ska få upp dig till en kroppstemperatur på 39.5 grader. Totalt ska du ligga i det här tältet i ca 2 timmar. I dryg 40-gradig värme (eftersom de måste vara varmare för att få UPP temperaturen i kroppen) och samtidigt få infusion av c-vitamin. Jag klarade ca 40 minuter (hade ingen klocka så vet ej exakt). Jag försökte andas, jag försökte koppla in min kämparglöd, min envishet, min oräddhet. Men det gick inte. Det var så varmt och det var så obehagligt. Jag började gråta och sedan spårade det ur. Pulsen sköt i höjden till över 170, läkaren kallades in och mamma, sköterskan och läkaren försökte alla lugna mig men det gick inte att sluta gråta. Så jag sa att jag ville avbryta. Jag kan inte komma ihåg senast (om det ens har hänt?) jag inte klarade av att härda ut en behandling. 

Har känt mig lite besviken på mig själv såhär i efterhand. Att jag inte härdade ut. Men jag försöker vara snäll mot klockan halv tolv på förmiddagens version av Agnes, jag klarade det inte just då. Bra att jag lyssnade på min kropp. Bra att jag vågade säga till. Bättre lycka nästa gång. Nu ska vi sova, i helgen är jag ledig från behandlingar - wiho!

Arcadia dag 5: Matexempel och helkroppshypertermi

(null)
Lunch: Ugnsbakade paprikor fyllda med getost, spenat och soltorkade tomater tillsammans med chia-polenta och grönsaker
(null)
Frukost: Kokosyoghurt + (någon typ av yoghurt med typ blåbärssmak? förmodligen kokos eller getyoghurt), müsli, kokosflakes, linfrön och blåbär samt två ägg och citronvatten
Maten här är annorlunda. De serverar låg-kolhydratskost (dock inte alls lika strikt som jag äter hemma, här är t ex havregryn och ris helt okej) med mycket grönsaker. De serverar inget gris-eller nötkött och inga mejerier från ko. Istället är alternativen kokos-, soja-, havre-, mandel- eller getmjölksprodukter. Det går bra även om det är lite mindre gott med typ sojamjölk i kaffet. Har haft lite dålig matlust sedan jag kom hit, men den börjar vända nu med att jag mår lite bättre.

Idag är det fredag och sista behandlingsdagen denna veckan. Började morgonen med ozonterapi, snart ska jag ha "singing bowls"-behandling och sedan väntar min största skräck just nu - helkroppshypertermi. Vad jag förstått det ska min kropp vara i feberläge i flera timmar i en klaustrofobisk maskin där bara huvudet sticker ut. Panik. Men det går väl bra det här med. Tagit på mig svett-vänliga kläder. Svettas floder här borta. Förhoppningsvis svettas jag väl ut gifter och skit ur kroppen. Önska mig lycka till!

Arcadia dag 4: IPT-behandling

(null)
(null)
(null)
På kvällspromenad i rosenträdgården igår innan läggdags.

Idag var det dags för en ny behandling igen. IPT kallas den. Enkelt förklarat, som jag förstått det som, är det en behandling som drar nytta av de faktum att cancerceller livnär sig till stor del på socker. Jag fick en dos insulin (samtidigt som jag hela morgonen varit fastande) för att sänka mitt blodsocker till en väldigt låg nivå, för att sedan injecera någon typ av cancerhämmande infusion (kan vara cellgifter, eller som i mitt fall - naturligare preparat, men minns ej vad det hette nu) tillsammans med glukosdropp för att cancercellerna ska dra till sig glukosen och därmed även få i sig det cancerhämmande medlet och förhoppnings dö. Denna procedur var ganska krävande eftersom man pressar ner blodsockret till nivåer där man inte mår särskilt bra. Jag kände mig yr, matt och svettades floder. Efteråt fick de proppa i mig äpplejuice och mörk choklad för att återgå till normalt blodsocker men det tog sin lilla tid. Sedan hade jag hypertermi-behandling igen direkt efter.

Det är ett intensivt schema här borta och de första dagarna så har jag haft feber mest hela tiden och behandlingarna har verkligen varit tuffa. De andra patienterna här nere går runt som om de är på spa och pratar om hur fantastiska behandlingarna är och hur pigga de blir och jag känner mest "när ska jag känna så?". "I loooove hyperthermia, I feel so vitalized afterwards, it’s an amazing experince" hör man mest hela tiden och själv sitter jag där med genomsvettade kläder och huvudvärken från helvetet och kan knappt prata. Men det kanske vänder. Är väl inte så konstigt att jag mår dåligt när jag, bortsett från dessa behandlingar, nyss fått cellgifter, har en propp i lungan samt en tumörsjukdom som verkar betydligt längre gången än många här. Försöker härda ut. Nu ska jag äta lunch!
Visa fler inlägg