Hemma från spa

(null)
(null)
Spafrukosten - så god såklart!

Nu är jag hemma igen efter ett fantastiskt avkopplande dygn. Det uppfyllde precis alla mina förväntningar och lite till, känner mig utvilad och ren. Efter frukosten gick vi till spaavdelningen igen fram tills lunch och sedan tog vi vara på det sista av spadelen innan vi åkte hem lagom till rusningstrafiken. 

Det skönaste av allt har varit att få koppla av. Det spelade nästan ingen roll vart jag satte mig - jag somnade. Det var mobilfritt inne på spaat (vilket nästan alla respekterade) och det var så skönt! Jag saknade faktiskt inte ens mobilen särskilt mycket. Den allra bästa avkopplingsplatsen var i ett par kopparbadkar som var fyllda med varma stenar, vattenmaddrass och filtar. Trots att det var ganska hårt så var det så skönt! Man la sig "i badkaret" och sen kände man inte ens något behov av att röra sig alls, jag somnade varje gång jag låg där!

Nu hoppas jag att jag kommer känna mig pigg och laddad inför en lång jobbhelg med frukostpass i påsk!

Arken Spa med mamma

(null)
(null)
(null)
(null)
Idag efter mitt läkarbesök (som bestod av egentligen ingenting) så åkte jag och mamma till Arken Spa! Vi ska sova över här inatt och har även halva dagen imorgon på spaavdelningen. Har varit väldigt imponerad hittills av spaat. Bästa jag varit på faktiskt. Maten i den trerätters middagen var god, vinet var gott, inredningen är mysig - men framförallt spaavdelningen var bra. Det finns så mycket att göra. Massa varma källor, flera olika doftbastuer (kanelbastun var bäst - luktade julafton och så satt man och tittade ut över havet) som har olika effekter, infraröd bastu (som tydligen ska vara bra mot immunförsvar, muskelsmärtor, rena kroppen från gifter... ah typ allt), mörker- och ljusterapi-rum, tvagningsstation, kopparbadkar med speciella stenar och ett orangeri med hängstol osv.

Vi har haft en fantastiskt avslappnande dag och ska också bli så skönt att sova nu. Så trött, på ett skönt sätt.

RECEPTINSAMLING 50: Röd coleslaw med kyckling

(null)
(null)
Jag har kommit in i en riktig rödkål-period. Har rödkål till det mesta. Köper man ett rödkålshuvud räcker det ju förövrigt hur länge som helst. Gott att ha som bas i sallad, eller till egentligen all mat. Tricket är att skära små bitar eller strimlor och ta bort det yttersta, mjuka lagret för att de ska bli så gott som möjligt. 

Ikväll gjorde jag röd coleslaw! Jättegott! Här är receptet till två portioner ungefär:

Ca 1/8 rödkålshuvud (mätte aldrig vikt men i receptet på nätet som jag utgick ifrån stod det 300g rödkål)
3 msk crème fraiche
3 msk majonäs
1 msk senap (jag tog slotts original)
Salt, peppar

Hacka eller strimla rödkålen till små bitar, koka i några minuter för att göra den lite mjukare. Häll av vattnet och blanda ihop med övriga ingredienser. Salta och peppra efter tycke. Till det serverade jag kyckling som stekts i salt, peppar och olivolja. Brukar ha lite japansk soja i också för smakens skull, men den var slut. 
Visa fler inlägg