Klä upp sig, ta kritik och fotoalbum

(null)
Idag är jag ledig. Det känns uppriktigt skönt. Inte på det sättet att jag känner mig helt slut och bara vill soca hela dagen. Jag känner mig pigg. Idag har jag gått upp och ätit frukost, sminkat mig och klätt på mig ordentligt i några av alla de roliga plaggen jag har i garderoben. Det kanske är det som är lösningen, att faktiskt fixa iordning sig. Att inte enbart slappa runt i stor t-shirt, raggsockar och inga trosor i lägenheten. Visst, det är skönt ibland. Men steget till att faktiskt göra något på dagarna blir så mycket långre då.

Om fyrtio minuter har jag tvättid, så tills dess tänkte jag läsa lite ur "Vardagsmakt". Den är så himla bra! Fastnade framförallt kring ett stycke som handlade om kritik. Elaine Ekström (författaren) menade på att om man inte kan ta kritik snyggt så kommer folk sluta ge en kritik, och slutar folk ge en kritik så kommer det snackas skit bakom ryggen på en. Jag har alltid tyckt att kritik är jobbigt, både att ge och att få. Men i mitt arbete så har jag verkligen fått jobba på båda, och man vänjer sig verkligen. Först nu börjar jag förstå att konstruktiv kritik faktiskt är en slags gåva, det ger ju en faktiskt möjligheten att ändra på ett dåligt beteende! 

Efter jag slängt i en tvätt så tänkte jag promenera in till stan (haha bor ju i stan, men till centrum då) i solen och handla lite mat och ett nytt fotoalbum. Tänkte ta tag i att framkalla och klistra in foton igen! Ligger flera år bakom i skrivande stund.

Weekend 43

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag har tänkt att blogga i flera dagar men sen slår det mig att då måste jag tänka ut vad jag ska skriva, och redigera lite bilder och så blir det inte av. Men så slog det mig, jag kanske får skita i att redigera då, och skriva bara det som kommer till mig.

Så vad har jag gjort sen senast? Jag har jobbat, surprise surprise. I fredags var jag på skogspromenad med mamma och pappa, åkte till mormor och hälsade på henne och lite övriga släktingar, hade skulle-varit-spelkväll-men-blev-vin-och-tjöt-kväll med gamla kompisar. I lördags jobbade jag förmiddagen och åkte sedan med mamma och pappa ner och firade min fasters 60-årsdag med blandade släkt och vänner på Barabicu i Göteborg. Jag hade sedan tänkt att gå ut här hemma efter det, men var trött och gick och la mig istället, haha. Idag har jag lagat matlådor och jobbat. Jag hade glömt bort att jag hade ställt bilen hos mamma och pappa så jag fick stress-promenera hem på tio minuter och gasa till jobbet bara för att mötas av ett "men Agnes, vad tidig du är?". Jag hade såklart lyckats att titta på den klockan jag INTE hade ställt om till vintertid... Så jag fick gott om tid att dricka kaffe. Nu ska jag sova!

Dagens matplaner

(null)
Dagens egentligen enda mål har varit att jag ska laga matlådor. Jag har inte tagit tag i det ännu. Jag har däremot åkt och handlat, så det är ju första steget. Det kändes faktiskt roligt att handla. Som vanligt ser jag det som en kamp i att få så mycket mat som möjligt för så lite pris som möjligt. Idag men hjälp av bonuscheckar och rabatterat pris så sparade jag ca 150kr (skulle kostat runt 570, kostade för mig ca 420kr). 

Planen är att laga en kyckling grattäng som jag hittade på ett LCHF-forum, en halloumisallad och en kasslergryta. Men just nu pausar jag med kaffe. Vill ni så kan ni zooma in på högre delen av min panna. Där är ett jack från när jag gick in i McFlurrymaskinen häromdagen. Japp, samma Flurrymaskin som förstörde mina glasögon. Den sitter så jäkla dumt till men det verkar ärligt talat bara vara jag som märker det, haha.
Visa fler inlägg