Sängläge

Idag har jag lärt mig att man ska inte ropa hej i förtid. Efter att ha mått bra igår så kände magen för att gå loco inatt. Sprungit på toa stup i kvarten, magknip och halsbränna om vartannat. Stod och lagade lite potatismos och fiskbullar (snällmat) imorse och kände mig helt svimfärdig.


Ju mer jag går igenom så känner jag att kroppens centrum är i magen och mår magen inte bra så mår inte kroppen bra. Det blir sängläge, Gossip Girl och snäll-mat hela dagen. Buljong, kefir, potatismos, risavkok, välling, blåbär och smörgåsrån. Testade en Silicea-gel som jag fått av mamma förut. Konsistensen är som hudlotion och detta ska man alltså äta. Sjukt äckligt men det ska eventuellt hjälpa mot halsbränna och magkatarr så jag svalde motvilligt ner det. 

Vändningen

Idag har känts som en vändning (tack gode gud jag funderade ärligt på om jag någonsin skulle må bra igen igår kväll). Jag tror det är en bra deal med mig själv att tillåta mig själv att må dåligt, fysiskt och psykiskt, helgen efter behandlingarna för att sedan försöka vända på måndagen.


Var nere för sista behandlingen imorse med mamma. Vi satt och pratade mycket om oss själva och kom fram till att ingen av oss direkt vunnit på genlotteriet när det kommer till fysisk hälsa. Men som att jag ville motbevisa mig själv när jag kom hem så satte jag igång och bar tunga bananlådor fyllda med gamla papper och pärmar (resultatet av några dagars rensande av mina gamla skolböcker från mormors vind) ner till källaren. Jag var helt genomsvettig när sista lådan var nere, men stolt. Trodde faktiskt ett tag att jag skulle bli tvungen att ringa pappa och be honom bära ner dem. Men icke!

Sedan har jag mest strosat runt i lägenheten, småstädat lite, lagat lite mat, rostat lite nötter. Mått ganska bra. Sofia kom förbi en stund nu på kvällen för lite tjöt och nu ska jag snart sova. Det känns som en sten lyfts lite från mitt bröst. Lite mindre ångest, lite piggare i kroppen. Imorgon ska jag ringa frisören på sjukhuset för att se om jag kan få en tid till att testa ut en ny peruk (så spännande!).

Matkoma och egen tacokryddmix

Här ligger jag i sängen och är smått spyfärdig för jag ätit så mycket mat till kvällsmat. Jag har under de här dagarna försökt passa på att äta så mycket jag kan. Aptiten har varit bra, även om magen kanske inte riktigt vill få i sig lika mycket som mitt huvud ibland vill. Dels får jag för mig att jag kommer återhämta mig bättre och snabbare ju mer jag får i mig, dels låg jag några kilon back senaste gången jag vägde mig som gjorde mig bekymrad men mest handlar nog mitt maniska ätande om att jag varit otroligt uttråkad. Jag orkar inte ens beskriva de här dagarna. Gråa och tråkiga och jag har gått som en zombie utan känslor ungefär. Men imorgon har jag bestämt mig för att det ska vända. Då ska jag ner för en sista runda cellgifter för denna gången och så får det vara nog med att känna sig hängig. 
 
Men, det jag egentligen skulle tipsa om var att göra egen tacokrydda (haha, helt från ingenstans). Det är otroligt mycket onödigt socker i de vanliga taco-mixerna. Idag gjorde jag en hel kryddburk full så jag har till framtida bruk. HÄR finns receptet (och självklart skippar jag sockret - fattar ärligt inte ens varför det ska vara socker i? Inte smakar det ju godare i detta fallet?).
Visa fler inlägg