Långt hår och växtlampa

(null)
(null)
(null)
Hur festlig är inte min lilla håruppsättning? Håret är längre än de vart på tre år nu! Sedan vet jag väl inte om lugg är min grej riktigt, men kan inte låta bli att pilla i det och sätta upp håret var och varannan minut. Det är hår! Som sitter fast! Mamma kommer ikväll och klipper i nacken och på sidorna dock, inte svinmodernt med hockeyfrill. 

Idag har jag varit ledig igen. Hade som mål att städa lägenheten idag. Jag har diskat, plockat iordning, slängt sopor och nu tvättar jag så det får vara godkänt. Har för ont i ryggen för att dammsuga. Men vad gör en liten dammråtta i hörent när man bor själv? Ingenting! Pappa kom förbi och satte upp min födelsedagspresent - växtbelysning! Nu ska jag ha den tänt lite varje dag och byta runt på mina växter där tänker jag. Det behöver dem i denna mörka lägenhet - ljus! Jag med förmodligen. o

Oron

(null)
Jag hade noll motivation till att gå till gymmet och knö med massa människor så istället rullade jag ut yogamattan och körde lite yoga blandat med styrkeövningar för rygg och ben framförallt. Eftersom det gör ont i min rygg mest hela tiden så kände jag att det var viktigt att försöka lyssna på kroppen ordentligt och bara göra övningar som belastar ryggen på rätt sätt. Det känns lite svårt att veta vad jag får/inte får göra med ryggen när jag inte vet vad som är fel. Det är tydligen skickat en remiss till röntgen för att göra en MR på bäckenet i alla fall, känns bra.

Annars går jag och väntar tills på fredag. Då får jag beskedet om vad som kommer hända framöver. Om det finns någon möjlig ny behandling utifrån resultatet av studien eller om jag kommer börja med några av de gamla cellgifterna jag redan haft, igen. Eller om de finns ytterligare något slags alternativ. Det börjar ju ta slut lite på alternativ. Jag har fått alla behandlingar enligt det lilla schemat som ändå finns att tillgå kring vuxen Wilms Tumör. 

Det är väl ingen som sagt det till mig direkt, men jag känner det ju själv - det är inte bra det här. Vad gör man när man börjar tappa hopp? Hur hanterar man känslan av att döden knackar en på axeln? Jag har blivit en jobbnarkoman det senaste, vilket har gjort mig jättetrött, men jag vet inte hur annars jag ska komma ifrån oron i kroppen. Jag försöker att fokusera på att äta, sova och röra mig. Dricka kaffe, kanske prata med några kompisar, träffa familjen, duscha varma duschar, se bra serier, läsa böcker. Men det går liksom inte att fly ångesten och rastlösheten i kroppen, stressen. Det enda som funkar är verkligen att jobba. Det är en helt annan värld, jag är någon helt annan där och det finns inte utrymme för en enda tanke bortom jobbet när jag är instämplad.

RECEPTINSAMLING 49: Räkor med avocadoröra

(null)
(null)
Har gått och varit sugen på räkor med avocadoröra i flera dagar nu av oklar anledning. Så nu fick det bli så! Första gången jag smakade på denna var för några år sedan på en tjejkväll när Filippa hade letat upp receptet, sedan dess har vi ätit den flera gånger som förrätt för den är så god! Jag höftade fram ett recept nu med skriver med ungefärliga mått:

Till 2 portioner:
1 medelstor avocado
1 dl crème fraiche
3 msk majonäs (eller kanske mer, tycker om majonäs!)
2 hårdkokta ägg
Salt, peppar, dill
1 paket räkor i lake (400g varav 170g räkor)
Rödkål

Koka äggen tills de blir hårdkokta. Mosa avocadon, blanda i crème fraiche och majonäs. Salta, peppra och häll i dill. Rör i små bitar av äggen (tips: Använd en äggskärare åt båda hållen på ägget för små bitar). Smaka av och tillsätt mer av någonting (jag fick tillsätta mer salt och majonäs efter äggen åkte i t ex för mer smak). Häll av lake av räkorna. Lägg upp på fat och servera med hackad rödkål (gott med lite tuggmotstånd men ger ingen direkt smak). 

Idag är jag ledig. Eller, jag var i förmiddags på möte på jobbet, men annars så. Jag tog en promenad efter mötet och nu sitter jag och äter. Ska ta en kaffe och vila lite efter maten, sen kanske jag orkar ta mig till gymmet. Jag har haft så himla ont i ryggen (inte bara där i höger sida som jag nämnde för några inlägg sedan) ett tag nu. Jag tror det är för att jag jobbat mycket och tränat noll. Tröttar ut musklerna istället för att bygga upp dem. Ska alltså försöka att iaf träna lite de dagar jag är ledig, så kanske jag faktiskt orkar. För att citera alla förespråkare för träning: "den bästa träningen är den som blir av". 
Visa fler inlägg