Baddag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Idag kom som sagt Evelina och Katarina från Göteborg för att utforska Vänersborg (eh och träffa mig hoppas jag). Vi badade och käkade på Istanbul Kolgrill och sedan bjöd jag på latte en snabbis hemma hos mig innan de åkte hem. Himla trevligt! 

Efter det tog jag mig iväg till gymmet. Jag körde typ tre maskiner, men det kändes bra. Aktiverade lårmuskeln och rumpmuskeln, vilket är de två musklerna som är mest drabbade sedan nervpåverkan i benet. Jag körde med nästan lättaste motståndet för att båda benen verkligen skulle ta lika mycket, kändes bra! Efter gymmet gick jag ner och badade igen lite snabbt med Sofia och Frida och nu sitter jag hemma med korv stroganoff och blomkål och ska kika på lite jobbgrejer.

Jag har känt mig väldigt pigg idag, framförallt nu på kvällen - stark till och med skulle jag säga. Jag tycker nästan det syns i mina ögon på sista bilden. Jag har känt mig klarare i huvudet och starkare i kroppen de senaste två dagarna. Framförallt klarare i huvudet. Idag tog jag sista kortisondosen också, kan inte ens fatta hur skönt det är. Nu kan det bara gå bättre känns det som! 

Värmetips och ny telefon

(null)
Såhär får fönstret i köket stå under natten, enda sättet att få in någon luft i lägenheten. Tips till alla som också bor i hysteriskt varma lägenheter där de inte går att få tvärdrag.

Kom ner från Åmål igår och hade en lugn hemmakväll. Den fortsatte sedan hela dagen igår. Vi låg mest hemma och försökte stå ut med värmen. Jag fick bokat flyget till Tyskland och köpt mig en ny mobil i alla fall. En iPhone 8 blev det, så nu kan ni förvänta er ännu bättre bilder här! Jag har haft minntidigare telefon, iPhone 5s i drygt 4 år så jag tyckte att det var dags nu med en uppdatering. Egentligen vill jag ju inte byta när den tekniskt sätt fungerar fortfarande, men jag insåg att det är bättre att byta innan den lägger av helt och jag måste stressköpa en ny telefon. Den nya är fantastisk! Jag har glömt helt hur det är att ha en telefon som inte går från 80% batteri till 20% på en kvart, som inte laggar i alla appar, som inte begränsar mig till att ladda ner antingen Västtrafik ToGo eller Västtrafik Reseplaneraren eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme för båda. Ett skal på mobilen nu och den är komplett!

Idag kommer Evelina och Katarina hit från Göteborg. Jag ska "visa dem Vänersborg". Vet ej riktigt vad jag ska visa, men eftersom det tydligen ska bli årets varmaste dag så kommer det garanterat passa att visa dem Skräcklan.  

Zen-helg i stugan

(null)
I fredags var jag nere för behandling i Göteborg tillsammans med mamma. Jag fick ett extra cellgift denna gång, plus massa drop så vi satt där nere i 3.5 timma ungefär.
(null)
Kom hem lagom till att Daniel slutade jobbet så vi lagade köttfärsås, broccoli och pasta på svarta bönor. Jag har insett att jag ska återgå till LCHF igen, min mage tål helt enkelt inte så mycket kolhydrater. Jag ångrar inte att jag "gjorde avsteg" för jag har verkligen njutit av maten, men jag känner mig helt redo att återgå till LCHF för jag mår verkligen så mycket bättre på det. Inga mer svullna och ömma magar.
(null)
Jag har känt mig otroligt trött det senaste, i kombination med att kortisonet stressar upp mig till en lätt manisk nivå där jag springer runt och inte kan koppla av. Jag kan inte sova på nätterna och mitt huvud är fyllt av mediciner. Jag hade en helg helt planfri så jag och mamma bestämde oss för att åka upp till stugan och bara vara. Jag visualiserade mig att jag skulle kunna sitta i en korgstol och läsa ostört utan att hjärnan ska fundera på "vad kommer näst? vad ska jag göra sen?".
(null)
När jag kom fram så satt mamma, moster och mosters man nere vid bryggan och lyssnade på Diggilo som spelade på andra sidan vattnet i stan.
(null)
(null)
(null)
(null)
Vi satt där tills solen gick ner. Vi spanade efter månförmörkelsen men såg den aldrig, trots att vi hade drygt 180 graders vidvinkel av himlen framför oss. 
(null)
Efter att ha sovit hela natten (eller åtminstone av och till) på en sömntablett så åt jag frukost och tog ett morgondopp. Det har varit 24 grader i vattnet här och jag har växlat mellan att bada och ligga på en madrass i solen och läst.
(null)
Min hy har blivit riktigt dålig av värmen så jag skrubbade ansiktet rejält nere i sjön och satte sedan på mig en ansiktsmask.
(null)
Vi käkade lax med bearnaisås tillsammans med stekt vitkål, blomkål, morötter och mango till lunch. Så himla gott. 
(null)
På eftermiddagen skulle det bli åskoväder. Det blev det aldrig. Det började spöregna dock, vilket nästan bara var skönt. Jag tog en sväng med bilen in till Ica för att handla lite och när jag parkerade och skulle gå in till stugan så forsade regnet ner. Med tanke på torkan så kändes det bra för naturen och eftersom de var så varmt så gjorde det liksom inget att man blev blöt, för man torkade till slut ändå.
(null)
Inatt sov jag helt utan sömntablett. Inte hela natten i sträck men ändå bra. Det blåste och regnade om vartannat men det var lite mysigt att ligga inne i stugan och lyssna på naturen. Vi har ju utedass här ute och jag dricker så mycket nu när det är så varmt att jag springer på toa hela tiden, även på natten. Jag som alltid brukade frukta att gå ut i mörkret till toan kände nu att det nästan var lite mysigt det också. Framförallt skönt att få lite fläkt för det blev hysteriskt varmt och kvavt i stugan under natten.
(null)
Idag efter frukost tog vi en 3km promenad i ett område som jag inte gått på förut. Jag har ju problem med benet fortfarande, jag är jättesvag. Så jag såg det som träning. Jag måste gå och tänka på hur jag går för att inte felbelasta utan istället "aktivera" musklerna rätt så jag blir starkare. Mamma filmade mig till och med när jag gick för att jag skulle kunna se hur jag belastade. Det såg bra ut. Det kändes bra också. 
(null)
Naturen är så märklig just nu förresten. Det ser ut som hösten med alla röda blad och tappade löv, men det är typ 30 grader och full sommar. Mycket märkligt. 

Jag tror att jag åker ner idag efter lunch. Har verkligen känt att den här helgen var precis vad jag behövde. I lördags var jag helt dödstrött hela dagen (förutom en lite sekvens mitt på dagen när jag fick energi och körde lite yoga nere vid bryggan), förmodligen ganska påverkad av dels cellgifter men även kortison och sömntablett. Gick mest runt och dusade och gjorde ingenting. Men idag vaknade jag upp ganska pigg, det känns som det vänt lite nu. Men viktigast av allt är att jag känner mig otroligt ostressad. Hoppas det kan hålla i sig en liten stund nu. 
Visa fler inlägg