Solroshav

Efter Samuel slutat skolan så planerade jag en cykelutflykt till ett fält där man kan plocka solrosor för 4kr/st. Solrosorna var jättefina och maffiga och vi fick en härlig cykeltur på några kilometer på köpet!

RECEPTINSAMLING 24: Smoothietips

Det här är inte ett recept direkt, utan mer ett tips som Samuel gav mig i veckan.

Jag har alltid bananer som bas i mina smoothies som jag gör ibland. Det ger mig två problem.

1. Jag dricker smoothies väldigt oregelbundet så när jag väl vill ha det brukar bananerna jag köpt antingen vara bruna, eller så har jag inga hemma (och poängen med smoothies är ju att det ska vara enkelt, så vem orkar springa till affären för det?)
2. Jag tycker egentligen en hel banan är lite för mycket i en smoothie då jag vill ha massa andra saker i också. Antingen får jag slänga lite av bananen innan, eller så får jag slänga resterna av den mixade smoothien som inte får plats i glaset.

Lösningen: Frysa in bananer i små bitar! Det håller längre så jag kan bunkra upp och alltid ha hemma, vilket löser problem 1. Jag kan lägga i hur många portionspåsar jag vill, så jag behöver aldrig slänga utan kan ta tillvara på hela bananen, vilket löser problem 2.

Som pluspoäng så gör det smoothien lite extra kall och god med banan från frysen (har man en dålig mixer, så tar man bara ut bananbitarna innan så det går att mixa ordentligt)!

I min standardsmoothie har jag banan, ägg, mjölk, frysta blåbär, frysta hallon och lite proteinpulver. Är typ allt nyttigt. Antioxidanter (som är bra mot cancer), kolhydrater, fett och mycket protein. Bäst!

Inga måsten

Har haft två så sköna dagar med inga måsten alls. Kollar på serie när jag vill, äter när jag är hungrig, tar en promenad när jag är sprallig, träffar Samuel när jag vill ha sällskap. Har legat framför Girls hela dagen med en paus för en kort promenad förut som slutade med att jag satt och lyssnade på musik på en parkbänk och kollade ut mot vattnet och bara kände mig tillfreds. Sen gick jag tillbaka till lägenheten, dansade mig svettig och nu tittar jag på Girls igen. Halsontet kommer och går lite, ska ta och dricka lite mer honungsvatten tror jag.

Visa fler inlägg