Nya böcker!

Bokus hade sommarrea på pocket (Ta 4 betala för 3) så förra veckan beställde jag dessa böcker. Egentligen fick jag ju massa böcker i början på sommaren som jag inte läst klart än men blev så sugen på dessa. "Bad Feminist" som jag läst jättemycket bra om, "Livet efter dig" (fick uppföljaren när jag vann böckerna så tänkte jag behövde läsa den första innan), "Kriget har inget kvinnligt ansikte" (som ska skildra sovjetiska kvinnor som var med och stred under andra världskriget och som efteråt varit tysta om deras erfarenheter fram tills nu) och en liten lättare bok som verkade väldigt rolig "Att älska i nöd och lust".

Det verkar som en rolig blandning böcker och jag ser fram emot att börja läsa. Sedan tycker jag det är kul att alla fyra böckerna är skrivna av kvinnliga författare. Det var faktiskt inget medvetet val, utan jag valde de böcker jag verkligen tyckte verkade bäst, men det känns ändå bra på något sätt. Supporta kvinnor känns alltid bra!

Balkongfrukost

Nu sitter jag på balkongen och äter frukost. Det blåser lite men är rätt mysigt ändå. Tog en jättelång sovmorgon imorse hemma hos Samuel innan jag promenerade hem för frukost. Igår var jag inte så kry från dagen innan så jag låg hemma största delen av dagen. Sedan samlades vi några hemma hos Samuel och blev spontan utgång till Stars. Efter ett glas vin, nästan inget smink och glasögonen. Men det var himla trevligt. Eftersom det är enda (egentligen) utestället i stan så träffar man alltid folk man känner igen. Så jag ägnade 1.5 timma åt att gå runt och hälsa på gamla bekanta, mys.

Idag ska jag hem till mamma och pappa och få grillat till lunch, sen har jag tvättid.

Lisas hejdåfest (med en olycka)

Vilken kväll vi hade igår! Jag hade så otroligt roligt verkligen! Vi skulle ha lite avskedsfest för Lisa som åker bort på utbytesår i slutet av augusti. Vi fem tjejer började med lite pizza på altanen, några gruppbilder och ojade oss lite över att vi för första gången på våra 15 års vänskap inte ens ska vara på samma kontinent under ett helt år. Sen kom de andra och festen började. Vi dansade och sjöng, de andra hoppade studsmatta och badade i poolen och allt var så kul. Men jag måste berätta den sjukaste grejen som hände igår.

Vi dansade på träsofforna ute på altanen. Stabila och bra soffor som inte skulle gå sönder (de gjorde de inte heller). Men mitt i ett väl antagligen ganska yvigt move så tappar jag balansen. Försöker i panik få tag i Sofias arm men det går inte. Ramlar rakt över ryggstödet och ner på altangolvet bakom. Jag var så otroligt rädd. Sofia flyger fram (fattar inte ens hur hon kunde komma dit så fort) och bara skriker "AAAAAAGNES DIN RYGG!!". Trots att musiken var på och allt var som förut så kändes det som världen hade stannat upp och jag försökte i smått chockat tillstånd fundera ut om 1. Jag lever 2. Jag kan röra mina ben eller om jag blivit förlamad 3. Om jag har ont i ryggen. Tillslut kommer jag fram till att jag lever, benen mår bra och jag kände absolut ingenting i ryggen. Bara i foten som jag väl halvt stukat eller nått.

Men jag var så himla rädd där en stund. Jag har varit väldigt rädd om min rygg efter operationen. Med all
rätt visserligen men det kan ha gått till överdrift ibland. Jag var helt jättenojig förut igår när jag skulle testa att cykla för första gången t ex. Jag undviker alla situationer där jag skulle kunna ramla eller skaka till ryggen. Så händer detta. Herrejösses. Men allt är fine, kvällen fortsatte bra och efteråt skrattade vi alla i lite chock över vad som hänt.

Visa fler inlägg