RECEPTINSAMLING 42: Zucchinilasagne

Igår gjorde jag en supergod LCHF-lasagne med zucchini. Över förväntan faktiskt! När jag gör den igen kommer jag dock minska på grädden och blanda med lite crème fraiche, för att den inte ska bli så rinnig. Smaken var annars jättegod och mycket "lättare" att äta än vanlig pasta-lasagne. 


Ingredienser 4 port
1 msk olivolja
500 g köttfärs
1 stor zucchini
1 vitlöksklyfta
400 g passerade tomater
~ 1 tsk torkad basilika
Salt, peppar
2 dl grädde
150 g mozzarella
Smör till ugnsform.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär zucchinin med osthyvel till långa strimlor. Lägg på en handduk och strö över lite salt så att vattnet försvinner. Låg ligga en stund och börja under tiden med att fräsa köttfärsen i en gryta med olivoljan. Lätt i vitlök, basilika, salt och peppar i köttfärsen. Häll i de passerade tomaterna och låt puttra en stund. Skölj av saltet från zucchinistrimlorna och torka på en handduk. Smöra en ugnsform. Varva zucchinistrimlor med köttfärsen. Häll över grädden och toppa sedan med mozzarellan. In i ugnen i ca 20 minuter. Voilá!