Kvällsmat, kolesterol och allmänt kost-snack
Har egentligen inte så mycket mer att blogga om idag, men tyckte att denna bilden av min kvällsmat blev så bloggvänlig. Rallarhalva med äggröra, keso med grädde, gurka och rooiboste. Mums. Jag har sedan jag la om kosten ätit väldigt mycket ägg. Jag snittar alltså säkert 3-4 ägg om dagen (alltid två stekta till frukost och sedan nästan alltid minst ett till). Man har ju fått lära sig att man ska passa sig lite för att äta för stor mängd av ägg pga det kan höja ditt kolesterol-värde vilket kan leda till ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar. Därför googlade jag runt lite kring detta imorse och fick upp en artikel där de förklarade mer ingående kring kolesterol och varför det är en förenklig att säga att högt kolseterol=dåligt. Intressant!
Jag har funnit mer och mer intresse kring kosten ur näringssynpunkt sedan jag började lägga om kosten. Jag ser det som ett mission att varje dag få i mig det allra bästa jag kan. Jag tycker det är ganska tråkigt att räkna kalorier, men när man börjar lära sig vad olika livsmedel innehåller så är det ibland nästan så att man känner i kroppen hur gott det gör en. Jag känner mig nästan starkare efter jag ätit ett ägg, för jag vet att äggen innehåller protein som hjälper till att bygga upp mina muskler vid träning. Jag känner mig friskare när jag äter broccoli för jag vet att det ger mig en dos c-vitamin som hjälper till att boosta immunförsvaret, osv.
Vad smarrig frukosten såg ut. Försöker också äta sockersnålt, verkar nämligen som shortsen från förra året krympt...;) Vad väljer du för bröd? Är det mosat ägg på? Kram Kicki